AUSTIN-HEALEY SPECIALISTEN

​Profil

Af Leif Jacobsen, manden bag Thats-Leif

Jeg købte min første Austin Healey i 1967 hvor jeg endnu ikke var gammel nok til at køre bil. Jeg var i lære som automekaniker på min fars værksted, og min far hjalp mig med at renovere den og da den var færdig havde jeg stadig ikke kørekort, så når mine ældre fætre og kusiner kom på besøg blev de tvunget til at køre mig en tur. Endelig fik jeg kørekort, og jeg nød meget at køre i Healey’en. Så kom soldatertiden og en lidt anstrengt økonomi, så den blev solgt og andre bilmærker afprøvet, men interessen var der stadig. Efter militærtiden købte jeg det halve af min fars autoværksted i Pederstrup. I fritiden eksperimenterede jeg og en kammerat med mange forskellige biler – lagde andre og stærkere motorer i og lavede andre ændringer, som gav mig en erfaring med, hvad der kunne lade sig gøre, og hvad som absolut ingen virkning havde.

Jeg blev lidt ældre, havde fået et par børn og et paracelhus i Ryslinge. Arbejdede på dette tidspunkt på Hudevad Radiatorfabrik, hvor vi mødte tidligt, og derfor var hjemme først på eftermiddagen. Det gav en del fritid, så jeg besluttede at prøve at restaurere en klassisk bil. Den første, jeg lavede var en MGB, men interessen for Austin Healey var der stadig, og jeg fik tilbudt en meget medtaget 100/6, som var endnu dårligere i virkeligheden end den havde været på billederne. Det tog et års tid at restaurere den og den var færdig i august 1993. Den første tur var til Nürburgring for at se Old Timer Grand Prix , en lang tur, men alt gik fint.

En Austin Healey er jo netop interessant, fordi den er klassisk, smuk og kan tåle at køre med motorvejsfart i længere tid, så man er ikke begrænset af bilen – den kører derhen hvor man har bestemt. Konen og jeg kørte i den et par somre, men nu var interessen vågnet, og jeg havde mod på at lave flere, så de næste år blev det til at restaurere en Austin Healey i garagen hver vinter. Når foråret kom, blev den solgt, og så gik jagten ind på det næste project.

Efterhånden fik jeg flere og flere henvendelser vedr. Austin Healey – mange vidste, at jeg havde en del erfaring efterhånden. Vores første Austin Healey var også blevet solgt, og jeg havde bygget en meget speciel bil til os selv med special bygget motor og gearkasse fra guruen inden for Austin Healey, Denis Welch i England. Jeg var selv i England for at fortælle dem, hvad det var jeg ønskede, og de opfyldte alle mine ønsker, og bilen blev helt fantastisk. Den gav genlyd i alle cirkler omkring klassiske biler og i særdeleshed i Austin Healey kredse.

Vi har siden 1993 hvor Austin Healey klubben Jylland og Fyn blev dannet deltaget i mange møder, danske og udenlandske træf og klubdage, og efterhånden var der altid nogen, der lige skulle have hjælp eller råd til det ene eller det andet, og på et tidspunkt var der en der sagde:

”Hvorfor laver du ikke dit eget værksted, kun med Austin Healey?”

Tanken modnedes, og vi fandt grund og fik ved vores datters hjælp tegnet værksted og hus. Parcelhuset i Ryslinge blev sat til salg, og vi startede med at bygge værkstedet. Det var en lang og sej proces, men ønsket om mit eget værksted bar os igennem. Huset i Ryslinge blev solgt, og vi fik bygget en privat bolig ved siden af Thats-Leif værkstedet.

Værkstedet blev indviet den 08.08.2008. Familie og venner var her selvfølgelig, men især betød det meget, at der var rigtig mange Healey-folk og alle glædede sig til, at jeg nu var til rådighed hele tiden. Tidspunktet, 2008 var ikke det bedste, men jeg har været heldig at have nok at lave og der kommer stadig nye projekter ind, samtidig med, at jeg de senere år har solgt mange biler. Jeg er kendt i Austin Healey og klassisk bil kredse som ham, der får​ tingene til at ske, at bilerne ikke står her i flere år og at vi finder en løsning på ønsker og muligheder. En af specialisterne i Austin Healey, i Danmark.

Et eksempel er den kunde, der kom ind for at se på en bil til under 200.000,00 og efter 3-4 besøg og prøveture over et par uger endte med at købe den dyreste og flotteste bil, jeg endnu har solgt.

Visionen for Thats-Leif, er at levere top kvalitet, top service og passion for detaljerne ved de gamle biler. Ganske enkelt fordi jeg ikke kan lade værd, og er perfektionist. 

Firmaprofil​

​Thats-Leif v.Leif Jacobsen

CVR: 31239354

Adresse​

Nyborgvej 19 D
5750 Ringe

Kontakt​